|
Kyckling i julmustsås (4 port) | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling
Hr testat detta och det var mums. Kycklingen blev mör och fin. Om det smakade must av det kan jag dock inte svara på...
Re: Kyckling i julmustsås (4 port)
="lovisa" Hej, Det verkar som det var samma recept du fått länkat till från Arlas hemsida
Berätta gärna vidare om hur det går med den alternativa julmiddagen!
är nyfiken på vad det blev i slutändan sen...
/Lovisa
Det lovar jag att göra. Det är så mycket man skulle vilja prova men...
Sen vill jag få ihop en lagommeny också. Dvs jag vill att man skall vara lagom mätt när man går från middagsbordet. Efter ett vanligt julbord är man ju så mätt att man skulle kunna spricka, å det är inte mysigt.
Man måste ju ha plats för allt julgodis ju!
Det enda jag är helsäker på att jag skall ha någon form av sallad som förrätt som skall innehålla julskinka, mmm.. julskinka det är gott det
//Gunilla
Re: Kyckling i julmustsås (4 port)
Hej, Det verkar som det var samma recept du fått länkat till från Arlas hemsida
Berätta gärna vidare om hur det går med den alternativa julmiddagen!
är nyfiken på vad det blev i slutändan sen...
/Lovisa
Re: Kyckling i julmustsås (4 port)
="lovisa" Kyckling i julmustsås (4 port)
4 st kycklingfiléer
smör eller margarin att steka i
2 dl crème fraiche (låg fetthalt går utmärkt)
2 dl julmust
1 hönsbuljongtärning eller några msk kycklingfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk äkta soya
Använd en stekpanna med lock. Bryn kycklingen i matfett på båda sidor i en stekpanna. Lägg över filéerna på ett fat. Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i stekpannan. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Servera gärna med ugnsstekt potatis och morötter kryddat med rosmarin.
Aha! Detta hade ju varit något för mig och min alternativa julmiddag!
//Gunilla
|
|