Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Glasyr:
60 g mörk blockchoklad
75 g margarin
½ dl strösocker
2 msk mjölk
Fyllning:
1 ½ dl vispgrädde
2 bananer
Garnering:
chokladströssel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Rör ner kakao, socker och salt i mjölken i en kastrull och koka upp. Låt chokladmjölken svalna. Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter och med löstagbar kant. Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Tillsätt äggen under kraftig omrörning. Häll sedan i chokladmjölken under omrörning. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det försiktigt i smeten. Häll smeten i den bröade formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt kakan svalna med handduk över. Dela kakan i två bottnar. Gör glasyren genom att smälta chokladen på svag värme tillsammans med margarinet och sockret. Tillsätt mjölken. Ställ sedan glasyren kallt så att den blir lite mer tungrörd så att det blir lättare att bre på den på tårtan. Lägg den ena botten på ett tårtfat. Vispa grädden. Mosa eller skär bananerna i skivor. Bre lite av grädden på bottnen. Lägg på bananerna och sedan resten av grädden. Lägg sedan på den andra bottnen. Bred på glasyren och strö över chokladströssel. Låt tårtan stå kallt. Servera med en klick vispgrädde och kanske lite vindruvor.