|
|
Fläskfilé i chutneysås (4 port)
Fläskfilé i chutneysås (4 port)
500g fläskfilé
1 purjolök
smör att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl mango chutney (medelstark)
2 ½ dl mellangrädde
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk soya
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk ingefära
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör, salta och peppra. Lägg över på ett fat. Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ca 5 min. Servera med ugnstekt potatis eller kokt ris.
|
|