Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Pensling och garnering:
Ägg
Pärlsocker
Flagad sötmandel
Smula ner jästen i en degbunke och häll på den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner matfett och tillsätt sirap, salt och kardemumma. Rör om. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt degen vila under bakduk i bunken ca 30 min. Gör fyllningen medan degen vilar. Blanda samman socker och matfett till en slät massa. Gör även vaniljkrämen enligt recept på förpackningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar (till 40 bullar). Kavla ut dessa rektangulära och bred på smörfyllningen i ett jämnt lager. Bred ut vaniljkrämen i en sträng överst på degplattorna.
Strö över kakfyllningen och russinen. Rulla samman. Skär upp degrullarna i skivor oh lägg i bakformar. Ställ bullarna att jäsa i ca 45 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda bullarna i 10-12 min.