|
|
Gi-tårta med färska bär och lättvispad grädde (12 port )
Gi-tårta med färska bär och lättvispad grädde (12 port )
3 dl hasselnötter
3 dl mandel
1 dl katrinplommon
1 dl aprikos(er), torkade
0,5 dl fruktsocker
0,5 dl vatten
2,5 msk kakao
0,5 msk kanel
Garnering
2 dl vispgrädde, mager
1 tsk fruktsocker
1 dl hallon
1 dl physalis
1,5 dl jordgubbar
Blötlägg nötterna i ett par timmar. Skålla mandeln. Lägg de avrunna nötterna i en matberedare och tillsätt fruktsocker, kakao, mandel, kanel, katrinplommon och aprikoser och mixa till en grovkornig smet. Tillsätt lite vatten om smeten blir för kompakt. Tryck ner den i en springform. Ställ in i kylen en timme. Vispa grädden sötad med lite fruktsocker. Bred över kakan och strö över bären.
Njut av en smarrig tårta med superlågt glykemiskt index. Den passar även bra vid glutenallergi då kakan inte innehåller något mjöl
Näringsvärde per portion:
Energi: 293 kcal
Kolhydrater: 18 g
Protein: 7 g
Fett: 22 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 24 E%
Protein: 9 E%
Fett: 67 E%
Receptet är från Tasteline
|
|