Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 dl kantareller
4 skiva(or) vitt bröd
2 stjälk(ar) blekselleri
5 msk smör
1 dl vitt vin, torrt
3 dl grädde
1 msk grönsaksfond
1 msk maizena
2 msk vatten
0,5 st gul lök(ar)
Ansa och skär svampen i bitar. Finhacka en halv gul lök. Fräs svamp och lök i kastrull på medelvärme. Det är bra om svampen ges tid att ånga av utan att löken blir brynt. Tillsätt vin, grädde och koncentrerad grönsaksfond. Låt allt sjuda samman i fem minuter. Red till stuvning med maizena som blandats med några matskedar vatten. Smaka av med örtsalt och vitpeppar. Låt stuvningen sjuda ytterligare några minuter. Strimla sellerin fint och fördela den på bröden. Slå stuvning över och gratinera 8-10 minuter i 200 graders ugn. Bjud kantarellmackorna med sallad.