Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Varma kantarellmackor (4 port)

Varma kantarellmackor (4 port)

4 dl kantareller
4 skiva(or) vitt bröd
2 stjälk(ar) blekselleri
5 msk smör
1 dl vitt vin, torrt
3 dl grädde
1 msk grönsaksfond
1 msk maizena
2 msk vatten
0,5 st gul lök(ar)
Ansa och skär svampen i bitar. Finhacka en halv gul lök. Fräs svamp och lök i kastrull på medelvärme. Det är bra om svampen ges tid att ånga av utan att löken blir brynt. Tillsätt vin, grädde och koncentrerad grönsaksfond. Låt allt sjuda samman i fem minuter. Red till stuvning med maizena som blandats med några matskedar vatten. Smaka av med örtsalt och vitpeppar. Låt stuvningen sjuda ytterligare några minuter. Strimla sellerin fint och fördela den på bröden. Slå stuvning över och gratinera 8-10 minuter i 200 graders ugn. Bjud kantarellmackorna med sallad.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N