Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
300 gram mörk choklad 70 %
6 st ägg
4 msk fruktsocker
0,5 dl starkt kaffe
1 dl hackade pecan- eller valnötter
1 dl kokosflingor till formen
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och använd kokosflingor som ströbröd. Dela äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. I mikron brukar jag ta det på medelhög effekt och kolla ganska ofta så det inte bränns. Man kan behöva röra om ibland. Häll chokladsmeten i gulorna och tillsätt kaffe och fruktsocker. Tillsätt nötterna och rör om. Vänd sedan ner smeten i äggvitorna och blanda väl. Häll i den smorda formen och baka i 10 min. Låt kakan stå i kylen minst en tim innan du stjälper upp den. Servera med vispad grädde.
En smaskig lite vuxen chokladkaka som man för det mesta bara behöver ta en liten bit av. Men även om du tar en stor bit så är den nästan nyttig! Uteslut nötterna om du är allergisk eller vill variera dig.
Receptet kommer från Klaras GI-mat av Klara Desser.