Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 medelstora morötter
150 g fast margarin eller smör
eller 1½ dl flytande margarin
2 dl socker
2 ägg
saft av ½ citron eller apelsin
eller 1 tsk vanilj- eller vanillinsocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
Glasyr:
60 g Philadelphiaost
25 g rumsvarmt margarin eller smör
2 dl florsocker
Värm ugnen. Smörj och bröa formen (ca1,5 l, rund). Skala morötterna och riv dem fint. Smält det fasta fettet och låt det svalna. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt citronsaft eller annan smaksättning och fettet. Rör sist ner mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp. Blanda philadelphiaost, fett och florsocker till en jämn glasyr och bred den över den kalla kakan. Gör ev. ett mönster med en gaffel. Garnera ev. med strimlat apelsinskal.