|
|
Jordgubbsmazarinrutor i liten långpanna (ca 30 st)
Jordgubbsmazarinrutor i liten långpanna (ca 30 st)
100 gr sötmandel
200 gr smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl lättmjölk
250 gr jordgubbar (0,25 l)
Garnering:
2 dl florsocker
2-3 msk konc. jordgubbssaft
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
Blanda mjöl, mandel och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen, smält matfett och mjölk i äggsmeten. Skölj ev och skiva jordgubbarna. Blanda försiktigt ner jordgubbarna i smeten. Häll smeten i en smord, liten långpanna 20x30 cm. Grädda kakan i 200° i 15-20 min. Låt kallna i formen. Blanda florsocker och saft. Bred glasyren över kakan och skär i rutor.
Receptet är från http://helenas-web.nu/Recept/
|
|