|
|
Ruccolafisk med couscos och currysås (4 port)
Ruccolafisk med couscos och currysås (4 port)
Det här receptet går lätt att laga för mjölkallergiker.
3-500 g färsk el fryst fiskfilé, (tex sej, torsk eller hoki)
En näve ruccola
Några dl couscos
2-3 tomater
1/2 -1 dl mjölk, havremjölk el motsv
Curry
Ev lite gurkmeja
1/2 fiskbuljongtärning
Lite smör el olja
Några msk redningsmjöl (tex Maizena, vetemjöl, el motsv)
Fisken Skär fisken i bitar Skär tomaterna i skivor Klipp sönder Ruccolan i småstrån Koka upp couscos enl förpackningen Medan couscosen sväller steker du fisken När fisken är klar steker du tomaterna
Såsen Värm smöret eller oljan Vispa i mjölet Avsmaka med curry och buljong Gör gärna såsen gul med gurkmeja
Upplägget Lägg ut Ruccola, fisk, couscos och tomat ovanpå
varandra i nämnd ordning på ett fat, ringla såsen över.
Receptet är från http://www.ivarssons.nu/petter/
|
|