Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/5 dl fruktos
1 1/5 dl Dinkelmjöl
1 1/5 dl Dinkel fullkornsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl hackad sötmandel eller hasselnöt
Saffran 1 pkt (gillar man mycket saffranssmak kan man ta två pkt)
Sesamfrön
Smörj och bröa formen med sesamfrön. Smält fettet och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt fett och mjölk och saffran, och sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° i 35-40 min.