Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Rotmos (4 port)

Rotmos (4 port)

1 kg kålrötter
2 morötter
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
5-6 potatisar
1 msk margarin
salt

Skala kålrötterna och morötterna och skär i grova bitar. Koka upp vatten och buljongtärning (eller använd spad som blev över när man kokar kött) och koka rötterna i 30 min. Skala potatisen och skär i tärningar och häll ner i grytan. Koka ytterligare 15 min. Häll av spadet, men spara det.
Mosa rotfrukterna med hjälp av en elvisp eller potatisstöt. Lägg i margarin och späd med spadet tills moset fått lagom konsistens. Krydda med salt.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N