Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Garnering:
1 grönt eller gult marsipanlock
florsocker
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner mjölet, bara med några tag, så att smeten inte sjunker ihop eller blir seg. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 2 l. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Pröva med en sticka att kakan är torr och att den har släppt från kanten. Låt kakan stå några minuter innan den stjälps upp och får kallna. Tillaga vaniljkrämen enligt anvisning och blanda den med vispad grädde. Dela kakan i 3 bottnar. Bred hallonsylt på en botten. Lägg på nästa botten och bred över hälften av vaniljkrämen. Lägg på sista botten och forma resten av krämen till en liten kulle. Lägg över marsipanlocket. Tryck till runtom. Sikta över florsocker innan serveringen, eller garnera gärna tårtan efter egen fantasi.