Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Bottnar:
3 ägg
2 dl strösocker
1/4 dl kokande vatten
rivet skal av 1/2 citron
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning 1:
1 1/2 dl hallonsylt
1 dl vispgrädde
Fyllning 2 (marsankräm):
2 1/2 dl mjölk
2 msk marsanpulver
3 msk strösocker
1/2 l jordgubbar
1 stor banan
Till garnering:
4 dl vispgrädde
karamellströssel, hjärtan och jordgubbskulor (ett slags strössel)
Röd karamellfärg
Till formen:
Smör och ströbröd
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner det kokande vattnet, lite i taget. Tillsätt citronskalet och rör om. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Smörj och bröa en form, ca 20–25 cm i diameter. Grädda kakan i 175°C varm ugn i ca 30 min. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Dela den sedan i tre bottnar. Vispa grädden. Bred ut sylten och 1 dl av grädden på den första bottnen. Lägg på nästa. Koka marsankrämen och låt den svalna något. Bred ut över nästa botten. Skiva över banan och jordgubbar. Lägg på locket. Färga resterande grädde rosa. Bred ut ovanpå och på sidorna av tårtan. Garnera med karamellströssel, jordgubbskulor och strösselhjärtan.