Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Änglakakor (ca 20 st)

Änglakakor (ca 20 st)

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 äggula
1 msk sirap

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggula och sirap, arbeta ihop till en deg. Låt vila ca 30 min i kylen.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen tunt på mjölad bänk. Ta ut stjärnor och hjärtan med pepparkaksmått. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 6 – 8 min. Låt kakorna kallna. Blanda florsocker och äggvita. Lägg en liten klick mitt på kakan och tryck fast ett litet bokmärke eller silverkulor. Trä igenom tunna band med en stoppnål
i övre kanten på kakorna, häng upp i granen.

Pynt till granen eller kakor, bara att välja *ler*

Receptet är från en ARLA broschyr



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N