|
|
Mjuk chokladkola (ca 60 st)
Mjuk chokladkola (ca 60 st) 50 g smör 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 100 g mörk choklad Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock, rör om då och då. Kolan är klar när termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg till hård. Koktid ca 20 min i en vid gryta eller ca 30 min i en gryta med mindre botten. Ta grytan från värmen. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Rör tills den har smält. Häll upp smeten i en form klädd med smörpapper ca 20 x 20 cm. Låt den kallna och skär i bitar. Förvara kallt. Receptet är från en ARLA broschyr
Mjuk chokladkola
|
|