Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chicken á la King (4 port )

Chicken á la King (4 port )
4 kycklingfiléer, ca 500 g
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör
1 stor röd paprika
200 g färska champinjoner
2 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
1 äggula
1 dl mellangrädde

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem i smör i en stekpanna. Kärna ur och strimla paprikan. Dela svamparna om de är stora. Bryn paprika och svamp i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt buljongen under omrörning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt kycklingköttet. Rör ihop äggula och grädde och rör ner det i grytan. Värm under omrörning. Tag bort grytan från plattan när första bubblan syns. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris och sockerärter.

Tips: Kycklingfiléerna kan bytas mot skinn- och benfri grillad kyckling.

Receptet är från www.ARLA.se



 

 
 
 

  Chicken á la King (4 port ) | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling

Chicken ā la King

Chicken ā la King



1 grillad kyckling

200 g färska champinjoner

2 röda paprikor

3 msk smör

3 msk vetemjöl

3 dl hönsbuljong

1 dl grädde

en halv tsk salt

vitpeppar

en kvarts tsk paprikapulver

2 äggulor

2 msk sherry



Serveras med:

Ris



Stycka och bena upp kycklingen. Skär köttet i tärningar, ta eventuellt även med skinnet. Rensa och skiva de råa champinjonerna och strimla paprikan. Fräs svamp och paprika i matfett, strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka under lock 3-5 min. Lägg i kycklingköttet och krydda med salt, vitpeppar och paprika. Vispa upp äggulorna och rör ner dem i den varma, ej kokande stuvningen. Smaksätt med sherry.



Tips! Går även att använda som fyllning i vol-au-vent eller krustader



Receptet är från www.middagsdags.nu






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N