|
Chicken á la King (4 port ) | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling
Chicken ā la King
Chicken ā la King
1 grillad kyckling
200 g färska champinjoner
2 röda paprikor
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
1 dl grädde
en halv tsk salt
vitpeppar
en kvarts tsk paprikapulver
2 äggulor
2 msk sherry
Serveras med:
Ris
Stycka och bena upp kycklingen. Skär köttet i tärningar, ta eventuellt även med skinnet. Rensa och skiva de råa champinjonerna och strimla paprikan. Fräs svamp och paprika i matfett, strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka under lock 3-5 min. Lägg i kycklingköttet och krydda med salt, vitpeppar och paprika. Vispa upp äggulorna och rör ner dem i den varma, ej kokande stuvningen. Smaksätt med sherry.
Tips! Går även att använda som fyllning i vol-au-vent eller krustader
Receptet är från www.middagsdags.nu
|
|