Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 dl torkade fikon
2 dl torkade aprikoser
1 dl konjak
rivet skal och pressad
saft av 1/2 apelsin
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
Finhacka frukten. Lägg i en skål och rör i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå över natten. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget, sedan frukten och mjölet blandat med bakpulver och kanel. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna. Rör ihop florsocker och vatten. Bred över kakan, låt stelna.