|
Currysås - Mango och ingefära glace | Recept | Såser & röror | Sås recept
Mango och ingefära glace
Prova göra typ
Mango och ingefära glace
Ingredienser
1 gul lök finhackad
50 gr skalad riven morot
2 vitlöksklyftor finhackade
1 mango skalad och finhackad
½ dl äpplecidervinäger
½ dl råsocker eller farinsocker
1 hönsbuljongtärning
3 dl vatten
1-3 curry (hot madras typ) beroende på styrka
2 msk olivolja
mayzenamjöl till redning
50 gr inlagd ingefära, går bra med färsk, men ta mindre då
1-3 urkärnade och finhackad röda chilis efter smak
salt
Fräs lök, vitlök, morötter och curry mjuka i olivoljan, tillsätt resterade ingredienserna. Sjud i ca 15 minuter tills allt är mjukt, mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät sås och smaka av med salt.
Förpacka i rena burkar med tättslutande lock, håller i kylen ca 3 veckor.
Denna glace fungerar till det mesta där man vill ha en sötsur, kryddig smak. Prova gärna blanda ett par matskedar i salladen precis innan du serverar den.
|
|