|
|
FREDAGSFAVORITEN
FREDAGSFAVORITEN
600 gram griskött; (Grytbitar)
1 matsked margarin
1 tesked salt
1 kryddmått vitpeppar; malen
2 deciliter buljong
1 liten purjolök
1 styck(en) paprika; röd
1 styck(en) banan
1 matsked margarin
1 tesked curry
1 tesked paprikapulver
2 matsked(ar) vetemjöl
2 deciliter grädde; visp
100 gram mjukost; m paprikasmak
Skär köttet i lagom stora grytbitar.
Bryn köttet och krydda med salt och vitpeppar.
Lägg köttet i en gryta, slå över buljongen och koka på svag värme i ca 30
min.
Ansa och skölj paprika och purjolök, skär dem i tunna ringar.
Skala bananen och skär den i skivor.
Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Fördela purjolök, paprika och banan över
köttet.
Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ned mjöl och späd
med buljong och grädde.
Låt såsen koka några minuter.
Tag kastrullen från värmen, rör ned paprikaosten och rör tills såsen är
slät.
Häll såsen över köttet och sätt in rätten i ugnen 200°C i ca 15 minuter.
Servera med kokt ris och en grönsallad till.
:smilekock: 4 port
|
|