|
|
ABBORRE PÅ GRÖN BÄDD
ABBORRE PÅ GRÖN BÄDD 600 gram Abborrfilé,byxad 4 lövtunna skivor prosciutto; el annan lufttorkad skinka 0,5 deciliter ströbröd smör; till stekning liten havssalt
1 deciliter salladslök; finhackad 1 matsked smör 300 gram persilja; finhackad 200 gram nässelblad eller 200 gram spenat 2 deciliter mellangrädde salt peppar lite honung ---- TILLBEHÖR ---- 1 rödlök; i tunna ringar 0,5 deciliter parmesanost; grovriven eller 0,5 deciliter västerbottensost; grovriven timjan; färsk kantareller Filead och byxad abborrfilé inlindad i lufttorkad skinka och serverad på stuvad persilja och nässlor är gott till färskpotatisen. Lite grovriven parmesan och ringar av rödlök blir smakrik garnering över rätten. Servera gärna med smörstekta kantareller. 1. Fräs den hackade salladslöken i smöret. Tillsätt persiljan och nässlorna. Fräs allt ett par minuter tills fukten dunstat. Hacka alltsammans och lägg tillbaka det i kastrullen. Tillsätt grädden lite i taget. 2. Koka ihop grädden tills den blir krämig. Krydda med salt , peppar och ytterst lite honung. 3. Dela skinkskivorna på längden och vira dem runt filéerna. Vänd dem i ströbrödet. Stek dem i smör och lägg upp dem helt nystekta på en bädd av nässelstuvningen. Garnera med tillbehören och servera rätten med färskpotatis. 4 portioner
Nässelstuvning
|
|