|
|
Morotskaka med kokos
Morotskaka med kokos
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
150 g mjukt smör eller margarin
3 dl strösocker
3 ägg
1 ½ dl mjölk
5 dl finriven morot
3 dl riven kokos
1 dl (50g) hackade valnötter
1 liten burk (226g) krossad anans med sitt spad
Smörkrämsglasyr:
1 paket (200g) philadelphiaost
50 g mjukt margarin
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl riven kokos
Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke och ställ åt sidan. Rör margarin, socker och ägg till fluffig, krämig konsistens med elvispens i en större bunke. Tillsätt mjölken växelvis med mjölblandningen. Rör i morötter, kokos, valnötter och ananas. Häll smeten i en smord, bröad form, 26 cm i diameter. Grädda på nedre falsen i 50-60 min. Prova med en sticka att kakan är torr. Låt svalna i formen innan kakan stjälps upp på galler och får kallna helt.
Glasyr Blanda ost och margarin. Rör ner florsocker, vaniljsocker och kokos. Bred över kakan.
|
|