Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Chokladkaka med tryffel (15-20 bitar )

Chokladkaka med tryffel (15-20 bitar )

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 tim. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 tim före servering. Skär i smala bitar.

Receptet är från Arla



 

 
 
 

  Chokladkaka med tryffel (15-20 bitar ) | Recept | Efterrätter | choklad

Kakan blev mycket populär.

Blev ingen grädde till utan vi åt den som den var

SOFIE24



="SOFIE24"
Jaha då va det jag igen.

Nu står kakan i kylen. Tänkte ta med din jobbet imorgon och pigga upp mina arbetskamrater med.

Äter man kakan som den är? eller ska man ha lite lättvispad grädde till?

Å andra sidan så kanske det blir förmycket. där är ju redan grädde i choklad tryfflen. eller vad tror ni?




Det är nog en smaksak, jag tycker den blir bra utan grädde



Hoppas arbetskamraterna kommer gilla kakan...

/Lovisa




Jaha då va det jag igen.

Nu står kakan i kylen. Tänkte ta med din jobbet imorgon och pigga upp mina arbetskamrater med.

Äter man kakan som den är? eller ska man ha lite lättvispad grädde till?

Å andra sidan så kanske det blir förmycket. där är ju redan grädde i choklad tryfflen. eller vad tror ni?

SOFIE24



Frysa kakan...

="SOFIE24"
Vet du om det går att frysa kakan




Hej Sofie,



Har inte testat att frysa kakan, den har gått åt innan Embarassed men jag tycker det borde gå...



/Lovisa




Vet du om det går att frysa kakan

SOFIE24



Låter som ett smarrigt recept som måste testas.

Perfekt att ta med till jobbet att bjuda på nu när julen närmar sig

SOFIE24



="SOFIE24"
Vilken sorts choklad brukar du använda?




Hej,

Jag har testat lite olika märken och alla har funkat bra Smile Marabous mörka är ett förslag... Har även köpt från annat märke jag inte kommer på vad det heter nu som var bra...



/Lovisa




Vilken sorts choklad brukar du använda?

SOFIE24





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N