Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Pajskal:
100 g smör
4 dl vetemjöl
1 krm salt
1½ dl florsocker
rivet skal av 1 citron
2 äggulor
Fyllning:
3 ägg
1 dl strösocker
2 tsk maizenamjöl
2 brk kesella gourmet
rivet skal samt saft av 1 apelsin
50 g mandel, hackad
50 g syltat hackat apelsinskal (1 påse)
100 g valfri hackad torkad frukt, t ex aprikos eller fikon
Blanda samman alla torra ingredienser samt citronskal till pajskalet. Tillsätt smör och äggulor och blanda samman till en pajdeg. Tryck ut 2/3 i pajform med löstagbar botten. Låt stå kallt minst 30 min. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser. Fyll pajskalet. Forma resterande pajdeg till ett fint mönster och lägg ovanpå fyllningen. Grädda i 175° i cirka 40 min. Pudra gärna med lite florsocker på toppen.