Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Glöggpaj (8 port)

Glöggpaj (8 port)

Pajskal:
100 g smör
4 dl vetemjöl
1 krm salt
1½ dl florsocker
rivet skal av 1 citron
2 äggulor

Fyllning:
3 ägg
1 dl strösocker
2 tsk maizenamjöl
2 brk kesella gourmet
rivet skal samt saft av 1 apelsin
50 g mandel, hackad
50 g syltat hackat apelsinskal (1 påse)
100 g valfri hackad torkad frukt, t ex aprikos eller fikon

Blanda samman alla torra ingredienser samt citronskal till pajskalet. Tillsätt smör och äggulor och blanda samman till en pajdeg. Tryck ut 2/3 i pajform med löstagbar botten. Låt stå kallt minst 30 min. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser. Fyll pajskalet. Forma resterande pajdeg till ett fint mönster och lägg ovanpå fyllningen. Grädda i 175° i cirka 40 min. Pudra gärna med lite florsocker på toppen.

Passar fint till adventsfikat Razz

Receptet hittades på www.namnam.se



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N