Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
125 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
2½ dl vetemjöl
70 g nougat (typ guldnougat)
Dekor:
25 g mörk choklad
Ugn: 200 Tid: ca 12-13 min
Kör smör och farinsocker poröst i matberedare. Tillsätt mjölet och kör till det blir en "klump". Rulla ut degen till längder. Ställ kallt i kylen i minst 1 timme. Skär degen i ca 30 bitar och nougaten i lika många små fyrkantiga bitar. Lägg på en bit nougat, nyp ihop och forma kakan lite ovalt. Grädda på bakplåtspapper och låt dem svalna på plåten. Dekora genom att ringla över lite smält choklad.