|
LINGON | Recept | Övrigt | Prat om mat
Ha ha ha
Roligt att min signatur ger både fniss och huvudbry. Hi hi
God Jul
Kricke
Signaturen..
..om du blir sur av te drick kaffe och le !!! hihi
Re: Detta rör inte lingonen men...
="Mia" ...jag blev så full i fniss över "om du blir sur av att dricka te..." FYNDIGT!!!! Tack för en bra start på denna da´n.
Ja har funderat lite på den signaturen men ja måste erkänna att jag inte e helt med där!?
Detta rör inte lingonen men...
...jag blev så full i fniss över "om du blir sur av att dricka te..." FYNDIGT!!!! Tack för en bra start på denna da´n.
Tack Tinaz
Receptet jag tänkt göra efter är från TV-programmet Tinas/Mat och i
det recepter ska det vara hela lingon.
Då provar jag med rårörda lingon, tack för tipset!
Någon som vet om det finns djupfrysta
Kricke
Re: LINGON
Nja har inte provat.. helst isåfall med rårörda lingon och det finns ju i affärena. receptet är hämtat från aftonbladet
Lingonpären
6 päron
4 dl rårörd lingonsylt
4 dl vatten
1 kanelstång
2 dl vispgrädde
3 msk punsch
Gör så här:
Skala päronen och lägg dem trångt i liten kastrull. Häll i lingon, vatten och kanelstång så att päronen täcks.
Koka päronen mjuka, 10–15 minuter, beroende på päronsort. Känn efter med sticka om de är klara.
Låt päronen svalna i lagen.
Tag upp dem och sila lagen. Koka ihop till hälften.
Servera päronen med litet av lagen och vispad grädde, gärna smaksatt med lite punsch.
|
|