|
GODASTE HEMMAGJORDA GLÖGGEN? | Recept | Drickbart | Vin
Mums, glögg är ju så gott. Bra recept!
/// Jonas
Denna glöggen gör jag varje år. God men stark som ....
Man kan byta ut bakjästen mot starkvinsjäst för det kan ev kännas lite jästsmak med den vanliga jästen påstås det. Jag har inte känt det men min glögg brukar får stå närmare 6 veckor innan vi tappar upp den.
Dunderglögg (blir några flaskor)
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 pkt russin (2 pkt = 500 g)
2,5 kg socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen.
Värm och njut.
Re: Glögg
="webmaster jim" Hej,
Jag gjorde Glögg på hemmagjort vin (gjort på sibolga druva,)
Och de ble jätte gott.
Det jag hadde i va:
2 st kanelstänger
1 dl Socker
Russin
Nejlikor
Kumminkärnor
Ingefära
Pommerans
Sjud upp vinet med kryddorna i och låt dra 1/2 till 1 timma
Värm på och servera med mandelflarn o russin.
Tack för detta receptet
Låter underbart gott!
Kricke
Glögg
Hej,
Jag gjorde Glögg på hemmagjort vin (gjort på sibolga druva,)
Och de ble jätte gott.
Det jag hadde i va:
2 st kanelstänger
1 dl Socker
Russin
Nejlikor
Kumminkärnor
Ingefära
Pommerans
Sjud upp vinet med kryddorna i och låt dra 1/2 till 1 timma
Värm på och servera med mandelflarn o russin.
|
|