Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Aftonbladets Mintkyssar (30 st)

Aftonbladets Mintkyssar (30 st)

2 dl florsocker
1 msk flytande glykos
1/2 dl vatten
1/2 krm ättiksprit
3–4 droppar pepparmyntsolja
50 g mörk choklad

Blanda florsocker, glykos, vatten och ättiksprit i en liten kastrull. Låt koka till 115 grader eller tills lagen håller för trådprov: Doppa först fingrarna i kallt vatten, sedan i sockerlagen, och om det då bildas en tråd mellan fingrarna har lagen rätt temperatur. Det tar bara några minuter, så var uppmärksam, för det får inte bli för varmt. Häll sockerlagen i en oljad skål och låt den svalna i cirka 20 minuter. Blanda ner pepparmyntsoljan med en gaffel och arbeta massan tills den börjar vitna. Sätt då skålen över en kastrull med kokande vatten och fortsätt arbeta massan tills den blivit vit och tjocknat något. Klicka ut små rundlar på ett bakplåtspapper och låt stelna. Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Spritsa små kyssar på mintplattorna och låt stelna. Förvara i rumstemperatur.

Tips: Man måste vara lite snabb så att smeten inte stelnar innan man hunnit klicka ut alla kyssar. Gör därför den här lilla satsen första gången så kan du dubblera den när du blivit varm i kläderna.

Receptet är saxat från Aftonbladet



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N