Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Skala o strimla en aubergine i "sillbitar" Koka kraftigt i saltat vatten tills de blir mjuka och lite sladdriga. Inte för sladdriga då blir det inte bra. (vet ej hur länge ännu :oops: ) Låt rinna av.
Chilisill:
1 klyfta vitlök
2 dl sojagrädde (jag tar vanlig grädde då de inte är veganer)
1 tsk sambal oelek
3 msk chilisås
Blanda ihop detta och tillsätt sen 1 aubergine i strimlor enl. ovan.
Låt stå minst 12 timmar i kylen.
Blanda ihop senap, socker o vinäger.
Häll under omrörning i 3 msk olja.
Rör sen i 1 dl sojagrädde.
Tillsätt sen 1 aubergine i strimlor enl. ovan.
Låt stå minst 12 timmar i kylen.
Dekorera med lite rödlök o hackad saltgurka om du vill.