Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3 dl basmatiris
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1-2 krm kajennpeppar
4 persikor eller nektariner
2 purjolökar
1 burk lättkokosmjölk (400 ml) eller 1 burk vanlig burk kokosmjölk (200 g) och 2 dl vatten
1 msk soja
Tillbehör
sockerärter
Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 2 cm tjocka. Stek filéerna i oljan ca 4 min per sida. Krydda med salt och kajennpeppar. Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt persikor och purjo fräsa med kycklingen någon min. Häll över kokosmjölken blandad med soja och låt puttra utan lock ca 5 min. Servera kycklingen med sås, frukt och grönt, ris och sockerärter.
För alla: Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.
Krydda gärna kokosmjölken med 1-2 msk currypasta för mer hetta på rätten.
Gröna tipset: Ersätt kycklingfiléerna med quorn om du vill äta grönt.