Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
185 g smör
185 g mörk choklad
3 ägg
3 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
1 ½ dl kakao
2 dl hackad vit choklad
2 dl hackad mjölkchoklad
Sätt ugnen på 180°C. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull. Rör ihop till en jämn smet och låt svalna. Vispa ägg och socker fluffigt och vänd ner chokladsmeten i äggblandningen. Sikta mjöl och kakao och rör ihop med resten av smeten. Tillsätt sedan den hackade chokladen. Häll smeten i en cirka 20 cm, avlång, form som du klätt med smörat bakplåtspapper. Grädda i 35-40 min. Låt svalna och skär i fyrkanter