Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Olja o ströbröd till plåten
6 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ msk bakpulver
½ dl kakao
300 g smält margarin el smör
3 dl hett vatten
4 ägg
ca 4 dl blåbär
2 dl fast blåbärssylt
300 g mörk choklad
1 msk olja
Ev dekoration
Vispgrädde
Chokladbitar
Pensla olja på en plåt med höga kanter, ca 35x40 cm och strö över med ströbröd. Eller klä formen med bakplåtspapper. Blanda socker, vetemjöl och vaniljsocker. Sikta i bakpulver och kakao. Smält smöret. Rör ner hett vatten och smält smör i de torra ingredienserna. Fördela smeten på plåten. Strö över blåbär och grädda i 30-35 min. Låt kakan svalna. Bred sedan på ett tunt lager blåbärssylt på kakan, Smält chokladen i ett vattenbad. Tillsätt olja och rör om- Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna och skär kakan i trekantiga bitar. Ev dekoration: Spritsa vispgrädde på varje bit och stick i lite choklad.