|
|
Idas indiska currygryta
Idas indiska currygryta
1,2 kg kött
salt och peppar
6 dl vatten och sky
0,5 msk garam masala
2 tsk spiscummin
2 buljongtärnningar
1 hackad gul lök
2 purjolökar i strimlor
2 stora äpplen
2 röda paprikor i tärningar
3-4 msk mango chutney
1,5 - 2 burkar crème fraîche
eventuellt:
1 msk curry
2 tsk gurkmeja
1- tsk mald ingefära
Bryn det strimlade köttet och flytta över till en stor gryta. Koka ner stekskyn och häll över köttet tillsammans med lök, kryddor, buljong, purjolök, paprika och äpple. Puttra i 40 min. Låt gärna stå över natten.
Rör ner crème fraîche och puttra i 15 min. För en starkare gryta tillsätt curry, gurkmeja och ingefära (behövs nästan i min smak).
|
|