Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Idas mormors se-på-faanbröd

Idas mormors se-på-faanbröd

2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
1 dl vetekli
minst 1 dl linfrö
2 dl solrosfrö (brukar alltid ha lite mer än så för det är så gott!)
1 nypa salt
0,5 dl olja
1 dl sirap
1 liter filmjölk
5 tsk bikarbonat
1 liter vetemjöl special

Blanda ihop. Häll i 2 st smorda formar (jag använder en 2-liters och en 1,5 liters). Grädda i 1 timma + 35 min övertäckta med en plåt.

Klart!



 

 
 
 

  Idas mormors se-på-faanbröd | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd

Hur varm ska ugnen vara då?




Glömde visst lite förklarande text i detta recept

Ida skrev även detta i receptet som förklarande text Very Happy



Namnet på det kanske du kan lista ut varför när du läser receptet.

Man får inte äta för många skivor av det. Dessutom ska du inte bli rädd när du skär upp det. Det kommer att finnas massa gröna saker däri men oroa dig inte. Det är solrosfröna som blir såna när de träffar på bikarbonaten och det är fullt naturligt.



/Lovisa






Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N