Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
1 dl vetekli
minst 1 dl linfrö
2 dl solrosfrö (brukar alltid ha lite mer än så för det är så gott!)
1 nypa salt
0,5 dl olja
1 dl sirap
1 liter filmjölk
5 tsk bikarbonat
1 liter vetemjöl special
Blanda ihop. Häll i 2 st smorda formar (jag använder en 2-liters och en 1,5 liters). Grädda i 1 timma + 35 min övertäckta med en plåt.
Ida skrev även detta i receptet som förklarande text
Namnet på det kanske du kan lista ut varför när du läser receptet.
Man får inte äta för många skivor av det. Dessutom ska du inte bli rädd när du skär upp det. Det kommer att finnas massa gröna saker däri men oroa dig inte. Det är solrosfröna som blir såna när de träffar på bikarbonaten och det är fullt naturligt.