|
|
ÄDEL KYCKLINGFILÉ
ÄDEL KYCKLINGFILÉ
4 styck(en) kycklingfiléer
100 gram ädelost
1 kryddmått salt
1 kryddmått vitpeppar
4 skiva/or skinka; rökt
Rätten går bra att förbereda, vilket också gör den till en utmärkt
bjudrätt.
Gör så här:
1. Skär ett snitt längs filéernas långsida.
2. Dela osten i 4-6 bitar. Fyll "fickan" i filén med osten. Salta och
peppra.
3. Linda in filéerna i skinka. Lägg "paketen" på ett smort ugnssäkert fat.
Pensla med lite smält fett. Stek ca 30 minuter i mitten av ugnen.
4. Servera kycklingen med klyftpotatis, sallad eller någon grönsak, t ex
urholkade tomater fyllda med ärter. Garnera med en grön kvist. Tips!Du kan också använda urbenat kycklingbröst eller lår till ädel kycklingfilé. Du
kan även fylla kycklingen med vanlig ost, färskost med vitlökssmak,
kesoröra med senap
4 port
|
|