|
|
SOUVLAKI MARINERAD FLÄSKFILÉ PÅ SPETT
SOUVLAKI MARINERAD FLÄSKFILÉ PÅ SPETT
600 gram fläskfilé
--- MARINAD ----
0,5 deciliter matolja
2 matsked paprikapulver
1 matsked oregano
2 matsked salt
1 Gul lök
1 matsked svartpeppar; grovmalen
0,5 kaffekopp vitt vin
Tillagning
Blanda alla ingredienser under lätt omrörning, skiva löken och lägg den i
marinaden.
Tärna fläskfilén ca: 50 gr per bit (3 bitar per person) och lägg den i
marinaden.
Ställ köttet i kylskåp ungefär 1 dygn .
Efter marineringen trär du köttet på spett 3 bitar per person, banka lätt
med handflatan innan stekning eller kolgrillning, salta inte vid
stekningen.
Viktigt! Varje bit måste vara ca: 50 gram för att det skall bli saftigt när
man steker.
|
|