Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 laxfilébitar á 150 g
salt och peppar
ca 1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
1 näve gröna ärtor
2 små nävar babyspenat
några droppar färskpressad citronsaft
120 g pasta
Börja med att koka pastan. Salta och peppra därefter laxbitarna runt om. Hetta upp en stekpanna och halstra laxbitarna hastigt på varje sida. Ta sedan av stekpannan från plattan och låt fisken bli klar på eftervärmen från stekpannan. Laxen ska inte vara tillagad rakt igenom utan ha en ganska märkbar rå kärna. Fräs vitlöken hastigt i olivoljan, tillsätt ärtor, salta och peppra och fräs ytterligare i någon minut. Blanda vitlöken och ärtorna med pastan och servera tillsammans med laxen. Strö babyspenat och droppa lite citronsaft över rätten.