|
|
Asiatisk lax med risnudlar (4 portioner)
Asiatisk lax med risnudlar (4 port)
4 laxkotletter, ca 115 g vardera
2 tsk fem kryddor (kinesisk kryddblandning)
300 g risvermiceller
2 msk ljus soja
2 tsk klar honung
2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 stor morot, ca 125 g, skivad
350 g champinjoner, avtorkade och skivade
1 msk färsk koriander (kan uteslutas)
nymalen svartpeppar
Skölj laxkotletterna. Torka torrt med papper. Gnid in fem kryddor på laxens båda sidor. Smaksätt med svartpeppar. Ställ åt sidan i 30 min. Lägg nudlarna i en skål. Täck med kokande vatten. Låt stå i 15 min. Häll av och lägg nudlarna i en kastrull med kokande vatten. Koka 1 min. Häll av och håll nudlarna varma. Grilla laxkotletterna under varm grill i 7–10 min eller tills de är genomstekta. Vänd en gång efter halva tiden. Hetta upp en ytbehandlad stekpanna. Tillsätt soja, honung, ingefära, vitlök, morot och purjo. Woka i 3–4 min tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt svampen och woka 2 min till. Lägg upp nudlarna på tallrik eller skål. Lägg på grönsaker och deras spad och sist laxen. Strö ev över koriander.
Saxat från Expressen
|
|