Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kyckling med kokos och persikor(4 port)

Kyckling med kokos och persikor (4 port)

3 dl basmatiris
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk salt
1-2 krm kajennpeppar
4 persikor eller nektariner
2 purjolökar
1 burk lättkokosmjölk (400 ml) eller 1 burk vanlig burk kokosmjölk (200 g) och 2 dl vatten
1 msk soja

Tillbehör
sockerärter

Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 2 cm tjocka. Stek filéerna i oljan ca 4 minuter per sida. Krydda med salt och kajennpeppar. Skölj, kärna ur och skär persikorna i klyftor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt persikor och purjo fräsa med kycklingen någon minut. Häll över kokosmjölken blandad med soja och låt puttra utan lock ca 5 minuter. Servera kycklingen med sås, frukt och grönt, ris och sockerärter.

För alla: Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål den.

Krydda gärna kokosmjölken med 1-2 msk currypasta för mer hetta på rätten.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N