Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
400 g rabarber
2 frysta smördegsplattor
4 msk Ingefärsmarmelad (aprikos eller apelsin blir också gott)
1 dl socker
1 msk potatismjöl elelr majsena
2 dl vaniljkesella eller vaniljglass
Ta fram smördegen så att den får tina en smula. Sätt igång ugnen på 225°. Ansa rabarbern och skär i 3 cm långa bitar. Koka med sockret och potatismjölet i en kastrull tills bitarna bli aningen mosiga. De ska fortfarande hålla ihop. Lägg bottnarna på en plåt. (Använd bakplåtspapper så spar du disk.) Dela bottnarna med en vass kniv så att du får fyra stycken. Skär halvvägs igenom bottnarna 1 cm från kanten, runt om, så att du får liksom en ram. Lägg på rikligt med rabarberröra men håll dig innanför ramen. Bred eller klicka på marmeladen. Det ska bara vara litegrand. Baka 10–15 min i ugnen. Bottnarna ska pösa upp och få fin ärg. Servera med vaniljkesella eller glass.