|
|
Chokladfudgekakor (20 bitar)
Chokladfudgekakor (20 bitar)
100 g margarin
3 dl Canderel (plus extra för dekorering)
1,2 dl (50 g) siktad kakao
125 g fint krossade vetekakor
0,5 tsk vaniljessens
2 äggvitor
Klä en 20x10 cm stor form med plastfolie. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan, tillsätt Canderel och siktad kakao, och rör tills smeten är jämn. Tillsätt sedan kakorna, vaniljessensen och äggvitorna. Rör om med en träslev till en jämn smet.Häll över smeten i formen och jämna till smeten med baksidan av en sked. Ställ i frysen ca 2 timmar tills smeten är fast. Skär sedan i fyrkanter och sikta över lite Canderel före servering.
Receptet är från canderel.se
Näringsvärde per portion :
Energi: 250 kJ
Fett: 3 g
Fiber: 0,4 g
Kolhydrater: 6 g
|
|