|
|
Chefens läckra kyckling (4 port)
Chefens läckra kyckling (4 port)
1 grillad kyckling
Sås:
50 g smör, gärna extrasaltat
2 msk fransk senap
2 msk soja
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk hackad grönpeppar
Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Dela köttet i mindre bitar och lägg det i en ugnsfast form. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt den koka ihop något. Häll såsen varm över kycklingen och låt rätten bli genomvarm i ugnen 225° i ca 10 min eller längre. Servera med ris.
Tips! Låter du kycklingen stå med såsen ett par timmar, så mognar smaken ännu bättre men rätten behöver då kanske stå lite längre i ugnen. Självklart kan du ugnssteka en kyckling själv, det blir billigare. Gnid in den med 2 msk olja blandad med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek kycklingen i 175° i ca 1-1 1/4 timmar. Ta bort skinn och ben innan kycklingen blir kall, då går det mycket lättare.
Reeptet är från Hemmets Journal
|
|