Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Aprikosbullar (20 st)

Aprikosbullar (20 st)

100 g smör
15 fint strimlade torkade aprikoser
2 1/2 dl mjölk
50 g jäst, rumsvarm
1/2 tsk salt
2 dl råsocker
2 tsk mald kardemumma
ca 8 dl vetemjöl

Till garnering:
1 ägg
pärlsocker

Smält smöret och låt aprikosstrimlorna småputtra i fettet ett par min. Tillsätt mjölken. Sänk värmen på vätskan till ca 37° (fingervärme). Vispa samman jästen och degvätskan. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop en fin deg. Håll den så lös som möjligt. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Ta upp degen på bordet och forma runda bullar. Ställ dem i aluminiumformar. Jäs dem till dubbel storlek, ca 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225° 8-10 min.

Receptet är från ICA-kuriren



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N