Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Stekta kycklingben med jordnötssås (6 port)

Stekta kycklingben med jordnötssås (6 port)

1 kg kycklingben

Currymarinad:
1 msk curry
2 dl yoghurt naturell
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 krm salt

Jordnötssås:
1 dl jordnötter
1/2 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 tsk rivet citronskal
1 msk curry
1 msk olja
2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk citronsaft
1 tsk honung

Blanda marinaden och lägg i kycklingbenen. Marinera ca 1 tim i rumstemperatur eller över natten i kylskåpet. Hacka jordnötter, rödlök, vitlök och tomater. Fräs curry, nötter, vitlök, lök och citronskal i olja. Tillsätt yoghurt, citronsaft, honung och tomat. Koka i ca 2 min. Smaka av. Torka av kycklingbenen och stek dem i ugnen i ca 25 min i 225°. Servera såsen att dippa benen i.

Tips! Var noga med att kycklingbenen är helt genomstekta. Tvätta alltid händer och redskap när du har tillagat kyckling.

Receptet är saxat från Hemmets Journal



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N