|
|
Stekta kycklingben med jordnötssås (6 port)
Stekta kycklingben med jordnötssås (6 port)
1 kg kycklingben
Currymarinad:
1 msk curry
2 dl yoghurt naturell
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olja
1 krm salt
Jordnötssås:
1 dl jordnötter
1/2 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 tsk rivet citronskal
1 msk curry
1 msk olja
2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk citronsaft
1 tsk honung
Blanda marinaden och lägg i kycklingbenen. Marinera ca 1 tim i rumstemperatur eller över natten i kylskåpet. Hacka jordnötter, rödlök, vitlök och tomater. Fräs curry, nötter, vitlök, lök och citronskal i olja. Tillsätt yoghurt, citronsaft, honung och tomat. Koka i ca 2 min. Smaka av. Torka av kycklingbenen och stek dem i ugnen i ca 25 min i 225°. Servera såsen att dippa benen i.
Tips! Var noga med att kycklingbenen är helt genomstekta. Tvätta alltid händer och redskap när du har tillagat kyckling.
Receptet är saxat från Hemmets Journal
|
|