Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 kycklingdelar eller 1 kyckling delad i fyra bitar
1-1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 skivade gula lökar
1 finhackad vitlöksklyfta
2 strimlade paprikor
1 burk krossade tomater
Låt lergrytan ligga i kallt vatten i minst 30 min.Gnid in kycklingen med salt och peppar. Låt grytan rinna av. Lägg lök, vitlök och paprika i botten och ovanpå kycklingen. Häll över tomaterna och lägg locket på grytan. Ställ in grytan i kall ugn och sätt den på 225°. Låt grytan stå ca 90 min. Pröva med en sticka att kycklingen är klar. Servera med kokt ris och en sallad.