Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Semlor med kesella (8st)

Semlor med kesella (8 st)
75 g smör
2 dl mjölk
50 g jäst
1/2 burk kesella mager = 125 g
1 ägg
1 dl socker
1/2-3/4 tsk stött kardemumma
1/2 tsk salt
1 knapp tsk bakpulver
c:a 9 dl vetemjöl
ägg till pensling

Fyllning till 8 semlor
100 g mandelmassa
inkråm från bullarna
c;a 3/4 dl grädde el mjölk

Garnering:
2 dl vispgrädde
Florsocker

Smält smöret och häll i mjölken. Ljumma till fingervärme, c:a 37°
Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen med litet av degspadet. Tillsätt resterande degspad. kesella, ägg, socker, kardemumma, salt och bakpulver. Rör i mjölet men spara litet till utbakningen. Arbeta degen smidig men låt den gärna vara en liten aning kladdig. Låt degen jäsa i bunken övertäckt med bakduk till ungefär dubbla storleken i 30-40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar och rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i 8 bitar. Rulla till runda bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna litet med handen. Låt bullarna jäsa under bakduk i c:a 30 min. Sätt ugnen på 225° Penslar bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. Riv mandelmassan på rivjärn. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur en del av inkråmet med hjälp av en liten gaffel. Blanda inkråmet med mandelmassan och rör i grädde/mjölk till lagom konsistens. Fyll bullarna med mandelblandningen Vispa grädden och klicka eller spritsa på den. Lägg på locket och sikta över litet florsocker.

Receptet är från Svenska Dagbladet


Bild på semla



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N