|
Jamie Olivers recept på bröd | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd
Brunchbröd!!
Här kommer brödet du letat efter!!!!! Lycka till med baket!!
Brunchbröd
Blanda mjölet i en skål med vattnet, jästen, sockret och saltet. Rör om med gaffel. Mjöla bakbordet, lägg upp degen på det och knåda den väl. Dela den i 2 delar. Kavla ut den ena delen tills den är 15-20 cm lång och 1 cm tjock.
Det salta brödet:
Fördela parmaskinkan på degen. Lägg de hela äggen ovanpå i en rad. Skiva mozzarellan. Riv över rejält med parmesan. Riv över basilikabladen, strö över de soltorkade tomaterna.
Rulla ihop allt på längden som en rulltårta. Kläm ihop "sömmen", och kläm ihop ändarna till en krans. Stryk olivolja över kransen. Grädda i 180 grader i 35 min.
Det söta brödet:
Kavla ut den andra degbiten på samma sätt. Bred på chokladkräm eller sylt och lägg på 1 skivad banan och strö över hasselnötterna. Rulla ihop och forma som en snäcka. Grädda i 180 grader i 35 min.
Degen:
1 kg vetemjöl special
6 dl handljumt vatten
50 g färsk jäst el. 1 påse torrjäst
2 msk socker
2 strukna msk havssalt
extra mjöl till utbakning
Det salta brödet:
10 skivor parmaskinka
8 stora ägg, kokta i 8 min., skalade
2 mozzarellor
2 nävar nyriven parmesan
2 nävar färsk basilika
soltorkade tomater i olja
rosmarinkvistar
olivolja, extra jungfru-
salt och nymalen svartpeppar
Det söta brödet:
1/2-1 burk nötchokladkräm på burk (Nutella)
1 banan
1 handfull hasselnötter
Brunchbröd!!
|
|