|
|
pariservåfflor 10 st
2 1/2 dl. vetemjöl,100 gr.smör,1-2 msk vatten.fyllning:100 gr.smör,1 1/2 dl. florsocker,1 äggula,2 tsk.vaniljsocker.Hacka ihop mjöl och matfett.Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop degen.Låt den stå kallt någon timme.Kavla ut degen till knappt 1/2 cm tjocklek.Ta ut kakorna med runt mått,ca 6 cm i diameter.Lägg dem på sockrat bakplåtspapper och kavla ut dem till ovala långsmala kakor.Lägg dem på en plåt.Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter eller tills dom fått fin färgoch ser spröda ut.Rör smör och florsocker smidigt.Tillsätt äggulan och vaniljsockret.Lägg ihop kakorna 2 och 2 med fyllning emellan. ungsvärme 250 grader.
|
|