|
|
Bearnaisesås
Bearnaisesås
2 msk finhackad lök
3 msk vitvinsvinäger
½ dl vatten
1 persiljekvist
1 tsk torkad dragon
3 äggulor
1 msk grädde
200 g smör
1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad
kajennpeppar
salt
Koka upp vatten i en stor kastrull för att användas som vattenbad. Smält smöret och håll det varmt. Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och en tesked torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår. Sila. Vispa äggulor, grädde och den silade vätskan i en kastrull. Sätt ner kastrullen i vattenbad och fortsätt vispa tills det tjocknar. Tag kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången och under kraftig vispning. Tag inte med den grumliga bottensatsen i smöret. Smaksätt såsen med hackad dragon, en knivsudd kajennpeppar och lite salt.
|
|