Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 dl sötmandel (ca 150 g)
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 tsk kardemummakärnor
7 dl vetemjöl (420 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 apelsiner
Sätt ugnen på 200 °C. Rosta mandel med skal högt upp i ugnen 5 –7 minuter.Passa noga. Hacka den grovt. Rör smör och socker poröst i en bunke. Vispa ner äggen ett i taget. Stöt kardemumman.Blanda med vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och finrivet apelsinskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg. Forma 2 längder på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 °C. Skär ev längderna i en över-och en underdel. Skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och »torka « dem i ugnen i ca 40 minuter eller tills de känns torra.
FÖR ALLA? Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Innehåller gluten och ägg