Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Kardemummaskorpor (ca 40 st)

Kardemummaskorpor (ca 40 st)

2 dl sötmandel (ca 150 g)
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
2 tsk kardemummakärnor
7 dl vetemjöl (420 g)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av 2 apelsiner

Sätt ugnen på 200 °C. Rosta mandel med skal högt upp i ugnen 5 –7 minuter.Passa noga. Hacka den grovt. Rör smör och socker poröst i en bunke. Vispa ner äggen ett i taget. Stöt kardemumman.Blanda med vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och finrivet apelsinskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg. Forma 2 längder på mjölat bakbord och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda på nedersta falsen i ca 30 minuter. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100 °C. Skär ev längderna i en över-och en underdel. Skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och »torka « dem i ugnen i ca 40 minuter eller tills de känns torra.

FÖR ALLA? Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Innehåller gluten och ägg

Receptet är saxat från Buffe 2006-01



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N